Студентски живот - новости и обавештења

Овде можете погледати теме за мастер радове предложене из различитих лабораторија Института за физику у Земуну за школску 2020/21. годину. Теме су објединили студенти мастер студија да би помогли свим заинтересованим у одабиру рада и бржег одлучивања.

Београдска отворена школа (БОШ) расписује конкурс за упис 28. генерације Студија будућности. Студије будућности су једногодишњи програм неформалног образовања који се темељи на мултидисциплинарним модулима знања и вештина, Alumni2Students програму менторства, програму стажирања и изради завршног пројекта.

Програм је намењен студентима који ће у октобру 2020. године бити четврта година основних студија, апсолвенти или студенти мастер студија, старости до 27 година, природних, техничко-технолошких и друштвено-хуманистичких факултета, свих универзитета у Београду.

Више детаља, као и све неопходне информације о програму и пријави могу се пронаћи на сајту. Конкурс је отворен до петка, 31. јула до 23:59h.

Физички факултет ће учествовати 6. и 7. марта 2020. године на Сајму образовања. Позивају се студенти да волонтирају у две смене на овом догађају. Студенти који буду представљали Факултет на овом догађају добиће додатне ЕСПБ по правилнику о додатним ЕСПБ поенима за ваннаставне активности. Заинтересовани студенти треба да се јавe на мејл адресе: Председник Студентског парламента: Алекса Кљајић, aleksakljajic@yahoo.com Студент продекан: Ана Кнежевић, student.prodekan@ff.bg.ac.rs

Универзитет у Београду расписао је конкурс за најбољи студентски рад у 2019. године. Рок за пријаву је 30. март 2020.

 IAESTE - стручна пракса у иностранству у току 2019. године. Рок за пријаву 14. децембар 2018.

 

Галерија активности

Активности студената и наставника Физичког факултета, наступи факултетског хора, наступи Факултета на сајмовима, слике са пријема бруцоша... можете видети ОВДЕ.

Добродошли на студије физике и метеорологије

Интересовање за физику, као и за већину осталих природних наука, последњих година свуда у свету је у порасту, стога НИСТЕ ПОГРЕШИЛИ што сте решили да дођете код нас.

Физика је фундаментална наука, а уз то занимљива, забавна и корисна. Физички факултет Универзитета у Београду спада медју водеће научне институције у Србији, а диплома нашег факултета призната је и цењена у целом свету.

По броју студената и запослених спадамо међу мање факултете Београдског универзитета, што свакако има и своје добре стране - сви се познајемо, а настава се држи у малим групама.

Шта када завршите?


Тренутно, према евиденцији Републичког завода за тржиште рада, у Србији НЕМА НЕЗАПОСЛЕНИХ ФИЗИЧАРА И МЕТЕОРОЛОГА. Специфицан начин размишљања и структура знања коју будете стекли у току студија, омогућиће вам да се лако прилагођавате променама које намеће брз технолошки развој савременог друштва, тако да ћете сигурно имати могућности да се запослите на различитим радним местима у Србији, или, ако будете желели - ван ње.

До данас је дипломирало више од 1800 студената физике и метеорологије, од чега преко 500 после 1995. године. Академски назив магистра стекло је око 550 кандидата, а докторирало око 400 кандидата.