Студентски e-mail

У сарадњи са Рачунарским центром Универзитета у Београду (РЦУБ), од школске 2015/2016. године Факултет је обезбедио студентске налоге за е-пошту под доменом Факултета. Адресе  е-поште за студенте су следећег облика: 

<korisničko_ime>@student.ff.bg.ac.rs

(npr. 20150001@student.ff.bg.ac.rs). Приступ сервису е-поште обезбеђен је преко интернет прегледача (engl. internet browser), односно, преко тзв.Webmail interfejsa.

Студентске налоге е-поште имају сви студенти који су уписали текућу школску годину.

Webmail


Да бисте приступили свом електронском сандучету користећи Webmail, довољно је да из свог интернет прегледача посетите следећи линк:

За корисничко име (Username) потребно је користити целу адресу е-поште (нпр.20150001@student.ff.bg.ac.rs). Није довољно користити само корисничко име са студентских сервиса (нпр. 20150001). Лозинку можете добити у Студентској служби Fакултета.


Преусмеравање е-поште на личне адресе


Ако желите да вам се е-пошта послана на вашу званичну студентску адресу аутоматски преусмерава на неку вашу личну адресу (нпр. Gmail, Yahoo, Hotmail итд.) коју редовно користите, то можете обавити на веома лак начин пратећи следеће кораке:

  1. Уђите на ваш налог е-поште преко Webmail interfejsa. У горњем десном углу екрана, кликните на опцију Settings.
  2. У левом делу екрана изаберите опцију Filters. Отвориће се колона Filters.
  3. У колони Filters, кликните на велики знак "+" на дну колоне. У десном делу екрана ће се отворити форма за креирање филтера.
  4. У форми за креирање филтера, поље Filter name треба попунити са произвољним именом (нпр. Преусмеравање).
  5. У секцији Filter Rules, изабрати опцију all messages.
  6. У секцији Filter Actions, из падајуће листе изабрати опцију Redirect message to,  а затим у поље уписати жељену личну адресу на коју желите да вам буде преусмерена сва пошта.
  7. За крај, потребно је кликнути на дугме Save.

НАПОМЕНА: Студентски налози е-поште су тренутно у пробној фази коришћења и могући су проблеми у функционисању истих. Уколико приметите неки проблем, обратите се на контакт адресу:  admin@ff.bg.ac.rs